MKB-Accountant

Het overgrote deel van de Nederlandse bedrijven zijn klein tot middelgroot. Zij vallen onder het mkb. Meestal zijn deze bedrijven niet controleplichtig. Toch maken veel van deze bedrijven gebruik van een accountant.

WAT DOET EEN ACCOUNTANT VOOR HET MKB?

Een mkb-accountant ondersteunt een ondernemer onder meer bij:

  • de administratie
  • de jaarrekening
  • fiscaal-juridische zaken
  • de keuze van een financierings- en ondernemingsvorm
  • het (ver)kopen van een onderneming

WAAROM HEBBEN MKB’ERS EEN ACCOUNTANT?

Niet alleen accountants ondersteunen ondernemers bij bedrijfseconomische en fiscale zaken. Er zijn veel meer financiële dienstverleners actief. Waarom wil een ondernemer dan juist met een accountant zaken doen? Met name om 2 redenen:

  1. Een accountant is betrouwbaar, hij beschikt over veel vakkennis en is gebonden aan een strenge beroepscode.
  2. Een accountant is altijd van alle actuele zaken op de hoogte omdat hij zich permanent bij moet laten scholen. 

DE ACCOUNTANT ALS FINANCIËLE HUISARTS

Als mkb-accountant sta je heel dicht bij de ondernemer. Je ziet snel of het financieel goed of slecht gaat met een bedrijf. Je weet als geen ander of een investering verantwoord is. Je geeft bijvoorbeeld advies over een nieuwe vestiging. Of je bekijkt hoe de verschillende afdelingen, zoals inkoop, marketing en personeel zijn opgezet. Gaat alles wel volgens de regels? Jij ziet hoe zaken georganiseerd moeten worden en adviseert de directie.

DE ACCOUNTANT ALS ADMINISTRATIEVE HULPVERLENER

Zeker voor kleinere ondernemingen, help je als mkb-accountant bij het voeren van de administratie en stel je de jaarrekeningen samen. Vaak heb je contact met de Belastingdienst en sta je de ondernemer bij in zijn contacten met de bank, crowdfunders of met subsidieverstrekkers.

 

Item delen

Kopieer de link en deel deze via diverse social media kanalen.

Sluiten