Start Artikelen Bijzondere Carrières - Jessica Belder

"Bijzondere carrières – Jessica Belder "

Jessica Belder is registeraccountant.  Tot voor kort was ze ook profbokser. Terwijl ze bij een big four-kantoor opklom tot manager, schopte ze het in de ring tot Europees kampioen in de klasse tot 55 kilo. “Ik ben er enorm trots op dat ik in twee compleet verschillende werelden het beste uit mezelf heb gehaald.”

Topsport

Sport en zaken lijken op elkaar, zegt men weleens: je moet keihard werken om succes te hebben. Een beetje overdreven volgens Jessica: “Topsport is een manier van leven. Een kantoorbaan vraagt fysiek en mentaal minder.  Voor beide carrières heb je wel doorzettingsvermogen en discipline nodig. Daarnaast is het fijn om topfit te zijn. Dat geeft  je meer zelfvertrouwen en dat helpt je in je zakelijke carrière.” En haar skills als accountant, waren die nuttig voor haar bokscarrière? “Als accountant leer je om te analyseren. Die vaardigheid heeft misschien geholpen. Waarom duik je naar links en niet naar rechts? Wat is het juiste moment voor een bepaalde stoot?”

Leuke dingen

Het leven als profbokser vroeg veel van Jessica. “Overdag zat ik op kantoor. ‘s Morgens en ’s avonds trainde ik. Eten deed ik vaak onderweg. Veel tijd voor leuke dingen was er niet. Al mijn vrienden ken ik uit de bokswereld of van kantoor. Als ik nu terugkijk, vraag ik me soms wel af hoe ik het voor elkaar kreeg.”

Europees Kampioenschap

Jessica bokst nog steeds. Maar een groot doel, zoals het Europees kampioenschap, heeft ze niet meer. Haar ambities liggen op het zakelijk vlak. “Ik ben nu controller bij de Endemol Shine Group en dat bevalt goed. En in de toekomst? Finance director  bij een grote corporate, dat lijkt me wel wat.”

Lees dit verhaal verder

Item delen

Kopieer de link en deel deze via diverse social media kanalen.

Sluiten