Start Artikelen Bijzondere Carrières - Tweeling van Os

"Bijzondere Carrières - Tweeling van Os"

Frederica en Miranda van Os zijn perfect in balans. Op de middelbare school beginnen ze in aparte klassen, maar nadat ze beiden voor een economisch profiel kiezen, zitten ze alweer snel naast elkaar. Ze starten alle twee met een economische studie aan de VU en worden tegelijk gegrepen door het accountancyberoep. “De diversiteit maakt het leuk,” zegt Miranda, en Frederica knikt. “Het is fijn dat je je altijd kunt blijven ontwikkelen,” zegt Frederica, en deze keer knikt Miranda.

Big-4

Ze vinden allebei een baan bij een big-4-kantoor. Miranda bij Deloitte en Frederica bij PwC. Samen bij hetzelfde kantoor was leuk geweest, maar niet zo praktisch. “Je wilt niet dat klanten of collega’s je verwarren met je zus. En je wilt je eigen netwerk opbouwen.” Wel ronden zij tegelijkertijd hun Praktijkopleiding af en krijgen op hetzelfde moment de titel. Ook lopen ze ongeveer tegelijk de liefde van hun leven tegen het lijf. In beide gevallen een collega-accountant.

Bespreken

De zussen zien elkaar vaak. Ze sporten samen, vieren hun verjaardagen samen en bellen elkaar bijna dagelijks. “Klantgegevens kunnen we natuurlijk niet delen, dat is tegen de regels,” vertelt Frederica. “Maar als een van ons ergens mee zit, bespreken we dat allereerst met elkaar,” voegt Miranda toe. Voorlopig volgen ze allebei hun eigen pad. Miranda behandelt grote bedrijven, Frederica richt zich op non-profitorganisaties. En later? “Wie weet wat de toekomst brengt. Misschien beginnen we wel samen een bedrijf.”

 

Lees dit verhaal verder

Item delen

Kopieer de link en deel deze via diverse social media kanalen.

Sluiten